ZOMERVROUW
  • Welkom
  • Tuinverhalen 2021
    • Tuinverhalen >
      • Tuinverhalen 2020
      • Tuinverhalen 2019
      • Tuinverhalen 2018
      • Bloemen
      • Vlinders en zo
      • Diversen
      • Archief
  • Dieren
  • Wandelingen
    • Specials >
      • Sneeuw 2005
  • Recepten
    • Kruiden en specerijen
    • Groente
    • Vleesgerechten
    • Sauzen
    • Diversen
  • PC-tips
    • Windows tips
    • Office 2007
  • Gastenboek
  • Welkom
  • Tuinverhalen 2021
    • Tuinverhalen >
      • Tuinverhalen 2020
      • Tuinverhalen 2019
      • Tuinverhalen 2018
      • Bloemen
      • Vlinders en zo
      • Diversen
      • Archief
  • Dieren
  • Wandelingen
    • Specials >
      • Sneeuw 2005
  • Recepten
    • Kruiden en specerijen
    • Groente
    • Vleesgerechten
    • Sauzen
    • Diversen
  • PC-tips
    • Windows tips
    • Office 2007
  • Gastenboek
  ZOMERVROUW

Kokkerellen....

11/5/2017

0 Reacties

 
Gisteren hulpdag en de standaard werkzaamheden zijn gedaan, terwijl ik de gemarineerde filetlapjes in kleine porties heb verdeeld, van 4 lapjes heb ik 11 pakjes kunnen maken, want ik hoef geen groot stuk vlees op het bord, maar gewoon lekker als smaakmaker bij sommige gerechten.
De hulp ging dus vroeger weg en ik had 's morgens al het rundvlees uit de vriezer gehaald om er hachee en stoofvlees van te maken, wat inmiddels ontdooid was.
Voor hachee heb ik al jaren mijn eigen simpele standaard recept met veel uien voor het bindende effect, 2 laurierblaadjes en 3 kruidnageltjes en ik doe er tegenwoordig wat palmsiroop door voor het zoetje en mooie kleurtje.
Alleen was de palmsiroop bijna op en om toch voldoende erdoor te doen, had ik wat water in het flesje gedaan, even goed schudden en toen bij de hachee, iets aan de te zoete kant geworden. al had ik er wat meer azijn bij gedaan, evengoed nog steeds lekker.

Ik had een recept voor Boeuf Bourguignon op Internet gevonden, wat me wel lekker leek, maar na het recept nog een paar keer doorgelezen te hebben, vond ik iets teveel werk, dus er mijn eigen twist aan gegeven: een beetje van het recept en een beetje van mezelf en ik moet zeggen, dat het erg lekker is geworden!

Al met al ben ik wel een paar uur met de voorbereiding bezig geweest, vlees klein snijden, uien snijden, aanbraden, ingrediënten erbij, maar toen kon het gaan sudderen op kookplaatjes.
Alleen had ik toen geen energie meer om nog voor het avondeten te gaan koken, dus een broodje gemaakt en een mini-quiche in het oventje opgewarmd, lekker makkelijk ;)

Vannacht gelukkig iets beter geslapen, alleen werd ik wel wakker met een lichte verkoudheid en eveneens lichte bronchitis.
Maar ik ben allang blij, dat de keelpijn van eergisteren niet heeft doorgezet, want het enige waar ik echt heel ziek van kan zijn, is keelontsteking.
Als kind had ik dat heel vaak, daarna af en toe en de laatste keer was kort na de geboorte van jongste dochter, inmiddels 33 jaar geleden, dus zoveel zorgen hoef ik me niet te maken, dat ik het weer krijg, maar toch...
Met een echte keelontsteking heb ik ruim 40 graden koorts, kan niet meer op mijn benen staan, niet meer praten en ijl dan half door de hoge koorts. 
Dan is een lichte verkoudheid en bronchitis "peanuts" ;)

Vandaag mooi weer met vanmiddag 21 graden, wel gevolgd door regen en mogelijk onweer, dus vanmiddag de hoes weer over het autootje, want het is dan typisch Nederland, dat dit warme weer gevolgd wordt door een paar dagen regen.
Ik wil de nieuwe plantjes in potten zetten, de zaailingen mogen uit het kasje naar buiten, de bloemenzaden zaaien en veldsla en rucola zaaien., maar ik kijk wel hoever ik kom, na de paar dagen regen volgen er weer mooie dagen, dus wat vandaag niet lukt, kan volgende week ook nog.

Straks eerst de hachee en stoofvlees over kleine bakjes verdelen, zodat het in de vriezer kan, voorlopig weer genoeg voor bij de maaltijden. 
De tuinslang aansluiten, wat ik eigenlijk gisteren al had willen doen, maar na het kokkerellen had ik daar echt geen energie meer voor, want dan wil ik gelijk wat planten water geven en al gaat het de komende dagen regenen, de aarde is weer erg droog, de planten staan vol in blad, waardoor de regen niet echt op de aarde komt.

Weer het tuinrondje gemaakt en het is nu al vrij aangenaam buiten, uiteraard nog wat fris, maar zeker niet koud.
Gisteren heeft de hulp nog de salie Hot Lips naar de achtertuin gebracht, die nu echt mooi groen begint te worden, geduld is een schone zaak ;), ik ben er wel blij om, want deze bloeit echt heel mooi.
Ik had in de voortuin een pot met voorjaarsbolletjes, waarin ook een chrysant stond, maar die heeft het loodje gelegd, omdat ik te laat de pootjes onder de bak had afgezaagd, dus "verzopen" is. 
Op zich niet echt erg, maar dan wordt die bak wel heel kaal als het blad van de bolletjes verdwenen is, maar eens kijken of ik er een plantje in kan zetten of misschien gewoon wat 1-jarig bloemenzaad in strooien?
De Cortaderia lijkt dood te zijn, want zag ik een tijdje geleden hier en daar nog wat groen, is daar nu niets meer van te zien.
Net op Internet wat gezocht en hij schijnt laat uit te lopen, dus toch nog maar even afwachten, ook omdat de pot vastgegroeid is in de aarde, dus wel goed geworteld is.
Het mooie varentje moet weer gesnoeid worden om plaats te maken voor het mooie nieuwe blad, zodra deze begint te groeien, verdort het blad van vorig jaar.

Genoeg plannen voor vandaag en maar eens kijken hoever ik kom ;)

0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

Aangestuurd door Maak uw eigen unieke website met aanpasbare sjablonen.